Info za javnost

Informacija za javnost

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona učestvuje u programu obilježavanja 27. godišnjice 2. Korpusa Armije R BiH

26.09.2019 12:40
Slika
 

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona – Žarko Vujović, je u povodu obilježavanja 27. godišnjice formiranja 2. Korpusa Armije R BIH, danas, 26.9.2019. godine, posjetio Memorijalni centar Potočari u Srebrenici.

Uz odavanje počasti žrtvama genocida, a s ciljem čuvanja i njegovanja uspomena, delegacija Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona je položila vijence u Memorijalnom centru Potočari.

Nakon jučerašnjeg odavanja počasti i posjete mezarima heroja odbrambeno-oslobodilačkog rada Nesibu Malkiću u Dubravama, Senadu Hodžiću u Kalesiji i Hajrudinu Mešiću u Sniježnici, te današnje posjete MC Potočari, program obilježavanja godišnjice formiranja 2. Korpusa Armije R BiH nastavlja se sutra polaganjem cvijeća na spomen obilježjima na Slanoj Banji i svečanom akademijom u SKPC Mejdan.

Skupština Tuzlanskog kantona daje punu podršku organizatorima manifestacija koje imaju za cilj da se očuva jasno sjećanje i uspomena na sva dešavanja iz proteklog rata jer je obaveza vlasti i građana je da se mladim naraštajima prenese poruka kolike su žrtve podnesena za slobodu koju danas živimo.

 

        Služba Skupštine Tuzlanskog kantona

 

Tuzla, 26.9.2019. godine

0 0